Onder de visumvrije regeling van de Russische Federatie hebben buitenlandse burgers die tot de volgende categorieën behoren, geen visum nodig voor bezoeken van de hieronder beschreven lengte en aard:
Land voor bezoeken tot… Reactie
Argentinië 90 dagen in een periode van 180 dagen (vanaf de dag van eerste binnenkomst) Aanvragers die van plan zijn om meer dan 90 dagen per periode van 180 dagen te verblijven, hebben een visum nodig als ze naar Rusland gaan om commerciële of werkgerelateerde activiteiten te verrichten. Houders van een diplomatiek of officieel paspoort hebben een visum nodig voor de gehele duur van hun verblijf.
Armenië 90 dagen in een periode van 180 dagen
Azerbeidzjan 90 dagen in een periode van 180 dagen
Wit-Rusland onbeperkt
Bolivia 90 dagen
Bosnië en Herzegovina 30 dagen voor toeristen en tot 90 dagen voor andere bezoekers Toeristische documenten of de originele uitnodiging, naar gelang van het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties.
Brazilië 90 dagen in een periode van 180 dagen alleen voor toeristen, privé-bezoeken of voor transitdoeleinden. In alle andere gevallen is een visum vereist.
Brunei 14 dagen alleen voor houders van een diplomatiek en dienstpaspoort
Chili 90 dagen per periode van 180 dagen de visumvrije regeling is niet van toepassing op werk- en bedrijfsgerelateerde bezoeken en houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Columbia 90 dagen in een periode van 180 dagen
Cuba 30 dagen
Kroatië 30 dagen voor toeristen en tot 90 dagen voor andere bezoekers Toeristische documenten (originele voucher) of de originele uitnodiging, al naar gelang het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties.
Dominicaanse Republiek 90 dagen Alleen voor houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Hongkong 14 dagen
Island 90 dagen Alleen voor houders van een diplomatiek en dienstpaspoort.
Israël 90 dagen Toeristische documenten of de originele uitnodiging, naar gelang van het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties. De visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Kazachstan 90 dagen in een periode van 180 dagen
Kirgizische Republiek 90 dagen in een periode van 180 dagen
Macedonië 30 dagen voor toeristen en tot 90 dagen voor andere bezoekers Toeristische documenten of de originele uitnodiging, naar gelang van het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties.
Moldavië 90 dagen in een periode van 180 dagen
Montenegro 30 dagen De visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Mozambique 30 dagen Alleen voor diplomaten en dienstpaspoorthouders.
Nicaragua 90 dagen
Peru 90 dagen in een periode van 180 dagen De visumvrije regeling is niet van toepassing op werk- en bedrijfsgerelateerde bezoeken en houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Panama 90 dagen in een periode van 180 dagen
Paraguay 90 dagen in een periode van 180 dagen
Servië Burgers met een biometrisch paspoort dat na 9 april 2008 is verkregen, kunnen tot 30 dagen in Rusland blijven. Diplomatieke of officiële paspoorthouders zonder accreditatie kunnen tot 90 dagen in Rusland verblijven. Servische onderdanen met een tijdelijke en permanente verblijfsvergunning kunnen zonder tijdslimiet verblijven. In alle andere gevallen is een visum vereist. De visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van Joegoslavische paspoorten.
De Republiek Zuid-Afrika 90 dagen
Thailand  90 dagen alleen voor houders van een diplomatiek en dienstpaspoort. Houders van een gewoon paspoort kunnen tot 30 dagen blijven.
Tadzjikistan 90 dagen in een periode van 180 dagen
Oekraïne 90 dagen in een periode van 180 dagen
Uruguay 90 dagen in een periode van 180 dagen
Oezbekistan 90 dagen in een periode van 180 dagen
Venezuela 90 dagen De visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Author

Write A Comment