Onder de visumvrije regeling van de Russische Federatie hebben buitenlandse burgers die tot de volgende categorieën behoren, geen visum nodig voor bezoeken van de hieronder beschreven lengte en aard:
Landvoor bezoeken tot…Reactie
Argentinië90 dagen in een periode van 180 dagen (vanaf de dag van eerste binnenkomst)Aanvragers die van plan zijn om meer dan 90 dagen per periode van 180 dagen te verblijven, hebben een visum nodig als ze naar Rusland gaan om commerciële of werkgerelateerde activiteiten te verrichten. Houders van een diplomatiek of officieel paspoort hebben een visum nodig voor de gehele duur van hun verblijf.
Armenië90 dagen in een periode van 180 dagen
Azerbeidzjan90 dagen in een periode van 180 dagen
Wit-Ruslandonbeperkt
Bolivia90 dagen
Bosnië en Herzegovina 30 dagen voor toeristen en tot 90 dagen voor andere bezoekersToeristische documenten of de originele uitnodiging, naar gelang van het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties.
Brazilië90 dagen in een periode van 180 dagenalleen voor toeristen, privé-bezoeken of voor transitdoeleinden. In alle andere gevallen is een visum vereist.
Brunei14 dagenalleen voor houders van een diplomatiek en dienstpaspoort
Chili90 dagen per periode van 180 dagende visumvrije regeling is niet van toepassing op werk- en bedrijfsgerelateerde bezoeken en houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Columbia90 dagen in een periode van 180 dagen
Cuba30 dagen
Kroatië30 dagen voor toeristen en tot 90 dagen voor andere bezoekersToeristische documenten (originele voucher) of de originele uitnodiging, al naar gelang het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties.
Dominicaanse Republiek 90 dagenAlleen voor houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Hongkong14 dagen
Island90 dagenAlleen voor houders van een diplomatiek en dienstpaspoort.
Israël90 dagenToeristische documenten of de originele uitnodiging, naar gelang van het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties. De visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Kazachstan90 dagen in een periode van 180 dagen
Kirgizische Republiek90 dagen in een periode van 180 dagen
Macedonië30 dagen voor toeristen en tot 90 dagen voor andere bezoekersToeristische documenten of de originele uitnodiging, naar gelang van het geval, moeten worden voorgelegd aan de Russische immigratie-instanties.
Moldavië90 dagen in een periode van 180 dagen
Montenegro30 dagenDe visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Mozambique30 dagenAlleen voor diplomaten en dienstpaspoorthouders.
Nicaragua90 dagen
Peru90 dagen in een periode van 180 dagenDe visumvrije regeling is niet van toepassing op werk- en bedrijfsgerelateerde bezoeken en houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Panama90 dagen in een periode van 180 dagen
Paraguay90 dagen in een periode van 180 dagen
ServiëBurgers met een biometrisch paspoort dat na 9 april 2008 is verkregen, kunnen tot 30 dagen in Rusland blijven. Diplomatieke of officiële paspoorthouders zonder accreditatie kunnen tot 90 dagen in Rusland verblijven. Servische onderdanen met een tijdelijke en permanente verblijfsvergunning kunnen zonder tijdslimiet verblijven. In alle andere gevallen is een visum vereist. De visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van Joegoslavische paspoorten.
De Republiek Zuid-Afrika 90 dagen
Thailand 90 dagenalleen voor houders van een diplomatiek en dienstpaspoort. Houders van een gewoon paspoort kunnen tot 30 dagen blijven.
Tadzjikistan90 dagen in een periode van 180 dagen
Oekraïne90 dagen in een periode van 180 dagen
Uruguay90 dagen in een periode van 180 dagen
Oezbekistan90 dagen in een periode van 180 dagen
Venezuela90 dagenDe visumvrije regeling is niet van toepassing op houders van een diplomatiek of dienstpaspoort.
Author

Write A Comment