U bereidt uw reis naar St. Petersburg voor en u heeft zeker gehoord van het Hermitagemuseum. Geen wonder: het is een van de grootste musea ter wereld! Bijna 3 miljoen werken worden er getoond. Naast kunst is het Hermitagemuseum ook interessant als een oude residentie van de tsaren.

Deze plaats wordt door veel bezoekers beschouwd als een van de must-see plaatsen in St. Petersburg. Ik ben het met dit standpunt eens. In dit artikel wil ik graag enkele belangrijke punten over het Hermitagemuseum met u delen. Dan zal ik u praktische informatie geven om uw bezoek aan het museum beter te organiseren.

Het Hermitage Museum: Tussen geschiedenis en kunst

Het Hermitage Museum is opgericht door Catherine II. Zij was het die in 1764 besloot om de verschillende kunstcollecties die ze uit heel Europa kocht te huisvesten. Toch was het voor die datum in de eerste plaats de winterresidentie van de Russische tsaren: het Winterpaleis. Het is inderdaad het oudste gebouw. Gebouwd door de Italiaanse architect Rastrelli in 1754, de barok van het Winterpaleis is een van de symbolen van Sint-Petersburg.

Het Hermitage Museum

Hier is een mooie documentaire over het Hermitage Museum die ik op Youtube heb gevonden. Het zal u zeker doen verlangen om de schatten van deze plek nog meer te ontdekken. Er is ook deze Wikipedia pagina gewijd aan het Hermitage Museum, waar u alle details kunt leren.

Enkele belangrijke nummers

Hermitage Rusland
 • Bijna 250.000 m² oppervlakte, waarvan 66.000 m² gewijd aan de tentoonstelling van werken.
 • Meer dan 700.000 archeologische voorwerpen
 • 17.000 schilderijen en bijna 13.000 beeldhouwwerken
 • Meer dan 1 miljoen numismatische werken (munten, medailles)

Wat te zien in Hermitage Museum

U kunt alles vinden wat u wilt! Schilderijen uit Frankrijk, Italië en Vlaanderen. Werken uit Egypte, het oude Griekenland, Japan of het Oosten. Net als bij het Louvre zou het enkele dagen duren om alle collecties van het museum te bekijken (volgens sommige berekeningen meer dan 8 jaar!).

Leonardo da Vinci Painting

Fra Angelico’s Maagd met Kind, Madonna Litta van Leonardo da Vinci, De dans van Matisse, De betreurenswaardige Christus van Veronese, De luitspeler van Caravaggio, Monnet’s papavervelden, Van Goghs huisjes, Rembrandts Verloren Zoon’s Terugkeer, De Snyders Fish Market.

van gogh

Naar mijn mening zijn de collecties Franse (een van de belangrijkste collecties) en Italiaanse kunst en moderne kunst (met name Kandinsky) het meest interessant. Bovendien, als je iets origineels wilt zien, zou ik je de zaal aanraden die gewijd is aan de Scythische cultuur.

De museale site is zeer goed gedaan (hij bestaat alleen onder de Russische en Engelse versie), u kunt alle collecties op deze link bekijken.

De meest opmerkelijke kunstwerken van het Hermitagemuseum

Hier zijn de meest opmerkelijke zalen en kamers:

 • Jourdain trap
 • De Paviljoenzaal
 • Rafaël’s lodges
 • Kleine italiaanse dakraamkamer met italiaans dakraam
 • De oorlogsgalerij van 1812
Hermitage Sint Petersburg Hall

Bezoek aan het Hermitage Museum: Praktische informatie

Het Hermitagemuseum bevindt zich in het hart van de historische binnenstad van Sint-Petersburg. Een van de twee belangrijkste gevels van het museum kijkt uit over de Neva en de Peter en Paul vesting, de andere kijkt uit over het Paleisplein. Daarnaast leidt de Nevsky Avenue, de belangrijkste verkeersader van de stad, erheen. Dus er is geen twijfel mogelijk, u zult het museum gemakkelijk vinden.

Het schema

Dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag: open van 10.30 tot 18.00 uur;

Woensdag, vrijdag: van 10:30 tot 21:00 uur;

Gesloten op maandag, 1 en 9 mei;

Te vermijden dagen en pieken in het verkeer

In het hoogseizoen, van mei tot september, is de dinsdag de dag waarop de bezoekers het meest talrijk zijn, vooral voor groepen. Er zijn twee redenen. Dit is de dag na de sluitingsdag (maandag). Op dinsdag zijn het Russisch Museum en Catherine’s Palace gesloten.

De beste dagen voor het bezoek zijn donderdag of woensdagmiddag. Over het geheel genomen daalt de opkomst na 16.00 uur. Petersburg op een georganiseerde reis komen ’s morgens of in ieder geval overdag om het museum te bezoeken. U kunt de piekuren op deze link controleren.

Toegangskaarten voor het Hermitagemuseum

Toegangsprijzen, eenmaal ter plaatse:

 • 700 roebel (~9 EUR) voor het Hermitagemuseum, evenals voor de andere bijgebouwen die ervan afhangen: het Algemeen Personeelsgebouw, het Peter I Winterpaleis, het Paleis van Menchikov en het Keizerlijke Porseleinfabriekmuseum. 600 roebel (~8 EUR) – in het laagseizoen (van 01/10 tot 30/04);
 • Gratis op de eerste donderdag van elke maand en op 7 december (beschouwd als de dag van de oprichting van het museum);
 • Gratis voor studenten en jongeren onder de 18 jaar (bevestigingsdocumenten moeten worden voorgelegd) via de kassa’s ter plaatse;
Dance Painting

Waar en hoe koop ik tickets?

Er zijn vele manieren om tickets te kopen. Het Hermitagemuseum maakt geen deel uit van de St. Petersburgse stadspas.

Aan de kassa’s van het museum (ter plaatse)

De kassa’s sluiten 1 uur voor de sluiting van het museum. Ze bevinden zich in het museum. Om er toegang toe te krijgen, moet u via de binnenplaats waarvan de ingang zich op het Paleisplein bevindt.

De voordelen van deze oplossing: de toegang is gratis voor studenten of jongeren onder de 18 jaar, mits bewijs wordt geleverd..
De nadelen van deze oplossing: wachttijden die langer kunnen zijn dan een uur. Trouwens, je wacht buiten.

Via automatische machines (ter plaatse))

Nog steeds op dezelfde binnenplaats vindt u aan uw linkerzijde automatische machines (in het Engels of Russisch) waar u toegangskaarten kunt kopen. Zodra de kaartjes in handen zijn, ga je recht op weg naar de ingang en passeer je de wachtrij.

De voordelen van deze oplossing: De wachttijd is korter dan bij de traditionele kassa’s van het museum.

De nadelen van deze oplossing:Je kunt niet profiteren van gratis tickets (studenten, jonger dan 18 jaar) waarvoor je in de wachtrij bij de kassa’s moet wachten.

De wachtrij overslaan met een privégids (georganiseerd voordat u ter plaatse gaat).

Onze lokale partner, een lokaal agentschap, biedt rondleidingen door de stad St. Petersburg aan, evenals excursies met een gekwalificeerde privé-gids. Neem contact met mij op via e-mail en ik zal u de details van het agentschap geven.

De nadelen van deze oplossing: Geen wachttijd; begeleid door een privé-gids die zijn kennis van het museum en St. Petersburg met u zal delen.

De nadelen van deze oplossing: Duurder, natuurlijk, dan het ticket alleen.

Op de website van de Hermitage Museum (georganiseerd alvorens ter plaatse te gaan)

De kaartjes kunnen direct worden gekocht via de website van de Hermitage Museum

De voordelen van deze oplossing: Zeer weinig wachttijd.

De nadelen van deze oplossing:Net als bij de automatische machines, kunt u niet profiteren van gratis toegang (studenten, jonger dan 18 jaar). Natuurlijk kunt u het aantal begunstigden aangeven, maar het zal altijd nodig zijn om te wachten met het ophalen van het gratis ticket bij de ingang.

hermitage-plan

Goed om te weten!

 • De prijzen van online toegangskaarten zijn op de Russische website lager dan op de Engelse website;
 • Toegang met online gekochte tickets is niet via de binnenplaats van het museum. Hier is de kaart die aangeeft waar de ingang met de e-bills zich bevindt;
Author

Write A Comment