Heb ik een visum nodig om naar St. Petersburg te gaan? Het antwoord is ja, voor de meesten van ons.

Het Schengengebied en de Nederlandse afspraken met andere landen over de hele wereld maken het Nederlandse paspoort zeer interessant voor reizen. Visumprocedures kunnen eng zijn. In werkelijkheid zijn ze niet zo complex.

Toch zijn er enkele uitzonderingen om te weten. Hier zijn ze dan!

Zonder visum naar Sint-Petersburg: bilaterale overeenkomsten

Er is een lijst van landen die bilaterale visumvrije overeenkomsten hebben met de Russische Federatie. Er zijn natuurlijk voormalige Sovjetrepublieken, maar ook Aziatische landen en bijna alle landen van Zuid-Amerika. Nou, laten we eerlijk zijn, om Servisch, Braziliaans of Thais te worden voor een reis naar St. Petersburg is een beetje overdreven.

Vaartocht naar St. Petersburg

Vaartocht naar St. Petersburg

Petersburg is een cruisestad voor meer dan 500.000 passagiers per jaar. En dit aantal blijft groeien. Maar om te beginnen, moet je alle aspecten van dit avontuur kennen.

Eenmaal in St. Petersburg, moet u zeker een van de belangrijkste toeristische attracties van St. Petersburg bezoeken: De Peter en Paul vesting

Vergeet niet uw paspoort te vergeten.

Een visumvrijstelling staat niet gelijk aan een vrijstelling van een geldig internationaal paspoort. Er zijn enkele ernstige beperkingen aan de visumvrijstelling. Eenmaal in St. Petersburg aangekomen, gaat u door een controlepost. Uw eenvoudige ID-kaart zal niet genoeg zijn. Je moet je paspoort laten zien. Niet verlopen, natuurlijk.

Er zijn ook enkele andere voorwaarden en informatie die u moet verstrekken voordat u uw visumvrijstelling krijgt. U moet de lokale veiligheidsdienst verzekeren:

  • dat uw aanwezigheid in de stad niet meer dan 72 uur zal duren;
  • elke nacht op de boot doorbrengen;
  • Bezoek de stad, noodzakelijkerwijs onder begeleiding, met een vaste terugkeer op de boot in de avond;

Rondleidingen worden georganiseerd via de cruisemaatschappij. Op de boot wordt u een bezoek aangeboden met de partners van de cruisemaatschappij. De prijzen van de aangeboden toeristische diensten zijn hoger dan de gemiddelde tarieven die ter plaatse in rekening worden gebracht. U bezoekt de stad in een groep. Het kan meertalig zijn. U kunt ook een privégids gebruiken. Hij zal de nodige stappen ondernemen om u uit de boot te halen en samen met hem de stad te ontdekken.

In het algemeen zou ik deze oplossing alleen aanraden aan degenen die graag op cruises willen varen. Mensen die zich niet aan het concept houden, moeten een andere manier kiezen om zonder visum naar St. Petersburg te reizen.

Veerboot naar St. Petersburg vanuit Helsinki, Tallinn, en Lappeenranta

Veerboten worden wettelijk beschouwd als cruises, daarom volgen ze dezelfde wettelijke regels voor reizen naar Sint-Petersburg zonder visum. Wanneer u met een veerboot reist, heeft u ook een visumvrijstelling voor maximaal 72 uur. De meest voorkomende zijn de veerboten die u van Helsinki naar St Petersburg brengen.

Visumvrijstelling geldt alleen voor veerboten als u met een veerboot komt EN vertrekt. Als u met de veerboot naar St. Petersburg komt, maar met de trein vertrekt, werkt de visumvrijstelling niet.

Omdat de veerboot slechts een vervoermiddel is, kunt u slapen waar u maar wilt in de stad. Meer vrijheid, maar een verplichting om uw accommodatie te specificeren en vergezeld te zijn van een lokale touroperator of gids. Net als bij cruises werkt visumvrijstelling alleen als u een programma van bezoeken met een gids of touroperator heeft opgesteld. Het zal daarom noodzakelijk zijn om van tevoren een hotel te reserveren.

Hoe kom ik aan een visum voor Sint-Petersburg?

Uiteraard is de handigste manier om naar Sint-Petersburg te reizen het verkrijgen van een visum voor Rusland, waarmee u de stad zonder enige beperking alleen kunt reizen.

Er zijn verschillende soorten visa, u zult moeten kiezen welk visum het best bij uw situatie past. In het algemeen is het meest geschikt is het toeristenvisum, omdat het tot 30 dagen geldig is.

Iedereen kan een visum krijgen om naar Sint-Petersburg te gaan, zolang de procedure maar gerespecteerd wordt: een uitnodiging, een repatriëringsverzekering, een paspoort. Als u doorgaat en de ambassade of het consulaat-generaal kunt bezoeken, kan het slechts 36€ kosten. Als je het op afstand moet doen, per post, dan kan de rekening oplopen tot 125€.

Kortom: heeft u een visum nodig om naar St. Petersburg te gaan? Ja, als je er meer dan 72 uur wilt vliegen en je bent geen grote sportliefhebber.

Voel je vrij om vragen te stellen in de commentaren.

Author

Write A Comment